top of page
Jeugdzorgwerker vacature

Vacatures

JEUGDZORGWERKER 12-

Jeugdzorgwerker 12-

Taakomschrijving

Als jeugdzorgwerker geef je individuele begeleiding aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Onze doelgroep gaat (tijdelijk) niet naar school. We noemen dit ook wel ‘thuiszitters’ Het doel van onze zorg is kinderen weer terug te begeleiden naar school.

 

Wij gebruiken onderwijs als middel voor jeugdhulp, wat maakt dat je individueel lesgeeft maar ook therapeutisch bezig bent. Geen dag is hetzelfde en verloopt niet altijd zoals je vooraf hebt bedacht. Dit maakt je werk dynamisch en vraagt om een behoorlijke portie aanpassingsvermogen en flexibiliteit.

 

De groepssamenstelling bestaat uit maximaal 5 kinderen variërend van groep 3 tot groep 8 van de basisschool. Om met onze jeugdigen te kunnen werken is het niet nodig dat je ervaring hebt binnen het onderwijs. Wel is het belangrijk affectie te hebben met het jonge kind.
 

Alle acties die je uitvoert op een dag staan in het teken van het therapeutische proces van het kind. We gebruiken onze eigen methode die zich voornamelijk richt op bewustwording en de ontwikkeling van executieve functies. Na een interne training ga je hiermee aan de slag. Ook help je het kind bij de didactiek. Concreet: je geeft individueel les in spelling, lezen, rekenen en alle andere vakken die op de basisschool passeren. Naast het geven van individuele begeleiding ben je ook bezig met de organisatie van deze. Denk hierbij aan voorbereiding, ontwikkeling van nieuw materiaal of activiteiten, overleg met je collega’s of intervisies.

 

Samen met de casusregisseur bepaal je de koers van de begeleiding en bedenk je op welke manier het proces van het kind zo optimaal mogelijk kan verlopen. Je doet therapeutische interventies om het kind en zijn ouders verder te helpen in hun proces. Ook vertegenwoordig je het kind tijdens besprekingen m.b.t. de voortgang.


In ons kleine team is samenwerken van cruciaal belang om de beste zorg te kunnen bieden aan onze cliënten. In dit kader pas je zelfreflectie toe en ben je kritisch naar jouw persoonlijk handelen en naar dat van het team. Je deelt jouw bevindingen op een constructieve manier te delen, waardoor je bijdraagt aan het proces van continu leren.

Functie-eisen

Jeugdzorgwerker 12-

Functie-eisen

• Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding


• Je bent SKJ geregistreerd


• Je houdt van werken met jongeren met hoog-complexe problematiek


• Je hebt affiniteit met onderwijs

• Je hebt affectie met het jonge kind, specifiek van 6 tot 12 jaar


• Je bent een creatieve denker met een groot oplossingsgericht vermogen


• Je bent stressbestendig en flexibel


• Je bent een teamspeler met een proactieve en positieve instelling

Jeugdzorgwerker 12-

Ons aanbod

• Een uitdagende functie in een klein en hecht team waar samenwerken centraal staat.


• Beloning conform CAO Jeugdzorg salarisschaal 9. Het salaris bedraagt maximaal €4.919,81 bruto per maand op basis van 36 uur per week.


• Een dienstverband van 0,7-1,0 FTE

• Verlof tijdens bijna alle schoolvakanties.


• Financiële extra’s zoals o.a. een 13e maand, vakantiegeld en een belastingvrije eindejaarsbonus.


• Uitstekende primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden.


• Ruime ontwikkelingskansen: véél mogelijkheden voor groei en opleiding om het beste uit jezelf te halen.

Jeugdzorgwerker 12-

Onze organisatie

Sterk voor kind en gezin is een jeugdzorginstelling voor kinderen en jeugdigen tussen de 4 en 18 jaar. We zijn een jonge instelling die de ambitie heeft te groeien in Zuid-Limburg. Ook zijn we deelnemer van Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg (IJZ).
Ons aanbod is breed en varieert van behandeling, begeleiding tot diagnostiek.

Binnen onze begeleidingstak richten we ons voornamelijk op het begeleiden van (dreigende) schooluitvallers of thuiszitters.

 

Wat we ook doen; Het uitgangspunt is dat we het samen doen, want: “Samen staan we STERK!”

Wil je meer weten over onze organisatie?

Kijk vooral rond op onze website!

Solliciteren

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 01-06-2024 via onderstaande formulier.
Heb je vragen of je wil je meer weten over deze vacature? Neem contact op met Petra Maas
via petramaas@sterkvoorkindengezin.nl of +31 6 30 38 55 95.
Functie
bottom of page